Opening (IM)POSSIBLE BODIES

Laden Evenementen

Opening (IM)POSSIBLE BODIES

(IM)POSSIBLE BODIES brengt een dynamische openingsceremonie op het iconische Marktplein van ‘s-Hertogenbosch (of bekijk online vanuit je huis!). Niet Normaal INT oprichter en directeur Ine Gevers voert het openingswoord en reflecteert op het doel en de onderwerpen van het festival: wat betekent het om cyborgs te zijn en wat voor cyborgs willen we in de toekomst worden? Daarnaast hebben we optredens en discussies van de eerste officieel erkende cyborgs Neil Harbisson en Moon Ribas, een dans met een onverwachte twist, uitgevoerd door Redo Ait Chitt, en een speciale filmvertoning door de Britse kunstenaar Reeps One. Werp ook een eerste blik op onze AR City Tour, met 10 nieuwe werken in Augmented Reality, in opdracht van (IM)POSSIBLE BODIES. Mis deze leerzame en vermakelijke avond niet als start van je ontdekkingstocht naar de versmelting van mens en machine!


Line-up

LIVE op het Marktplein:
18:00 Ine Gevers welkomstwoord
18:20 Redouan Ait Chitt
18:30 AR City Tour

LIVE in het Werkwarenhuis
20:00 – Ine Gevers welkomstwoord
20:10 – Neil Harbisson + Moon Ribas (talk + Q&A)
20:40 – Reeps One performance


18:20 Redouan Ait Chitt

Mis breakdancer Redo Ait Chitt van ILL-Abilities niet die een speciaal voor de opening van (IM)POSSIBLE BODIES gecreëerde dans uitvoert, en wees getuige van zijn allereerste augmented reality-optreden F.E.A.R. – False Evidence Appearing Real.


18:30 AR City Tour

Bekijk ‘s-Hertogenbosch met nieuwe ogen terwijl je de stad verkent via nieuwe AR-kunstwerken. Ervaar als eerste deze werken live tijdens een wandeltocht, begeleid door team (IM)POSSIBLE BODIES. We verlaten samen het Marktplein en eindigen bij het Werkwarenhuis voor een avond vol gesprekken met Neil Harbisson, Moon Ribas en Reeps One.


20:00 CYBORG ART ‘Een verlengstuk van de zintuigen’

Deze lezing biedt de gelegenheid om meer te weten te komen over de projecten van cyborgkunstenaars Neil Harbisson en Moon Ribas,. Leer meer over hun filosofie als en het proces dat hen ertoe aanzette om samen de Cyborg Foundation op te richten. Neil en Moon zullen ook andere onderwerpen aankaarten, zoals de band tussen onze soort en technologie, de uitbreiding van de menselijke zintuigen door cybernetica en Cyborg Art – een kunstbeweging waar kunstenaars zich uitdrukken met nieuwe zintuigen gecreëerd door de unie tussen cybernetica en hun organisme.


20:40 – Reeps One film screening

Harry Yeff (AKA Reeps100) begon te concurreren met A.I. als toernooischaker, maar nu kan machine learning worden gebruikt om tegenstanders, medewerkers en mentoren te genereren in vele vormen. Harry Yeff beschrijft hoe zowel het bevechten als het samenwerken met A.I. zijn praktijk heeft ontwikkeld en leidt ons door zijn kunst- en technologieportfolio van interactieve installatie, creatief gebruik van machine learning en vocale prestaties.