Home/Labyrinth Psychotica

Labyrinth Psychotica

The Anoiksis Experience

(Nederland, 2020)
Mixed reality film, wereldpremière

Locatie: virtuele omgeving

Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 13 mensen mogelijk een psychotische ervaring heeft vóór de leeftijd van 75 jaar. Hoe is het om in psychose te zijn? Hoe is het om in een wakende droomstaat te leven waarin realiteiten worden geconstrueerd met en tussen zowel letterlijke  als metaforische gedachten? Hoe is het om overgevoelig te zijn en dingen te horen of te zien die anderen niet zien? Allemaal tijdens het functioneren in de ‘echte wereld’?

Psychose begrijpen is moeilijk. Labyrinth Psychotica heeft de afgelopen 14 jaar gewijd aan het onderzoeken, ontwikkelen, bouwen en helpen van mensen om op de meest directe manier van en over psychose te leren: via de zintuigen en met kunstwerken die een brug slaan tussen theoretische kennis en praktische ervaring met psychose. De Anoiksis ervaring van Jennifer Kanary en Labyrinth Psychotica is een nieuwe draagbare psychose simulatie door middel van mixed reality-ervaring. Betreed ‘The Waiting Room’ en kies je reis. Jouw feedback zorgt voor een waardevolle bijdrage aan het onderzoek.

Publiek: volwassenen
Toegankelijk voor mensen met een auditieve en visuele beperking.


Credits

Jennifer Kanary en Team Labyrinth Psychotica: Jolijn Friederchs, Tim Knoote, Suleika El Fassi, Megan Mateer, Dora Groothof, Marie-Anne Soyez, en meer… www.labyrinthpsychotica.org
Mogelijk gemaakt door Stichting Doen
Stichting Roomforthoughts