Home/Moor Mother & Hyperstition Duo

Locatie


Virtuele omgeving

Wanneer


Vrijdag 30 oktober
20:00 – 22:00

Moor Mother & Hyperstition Duo

Talk + Live sessie

Hoe zou de toekomst eruit moeten zien? En hoe kunnen we muziek gebruiken om daar te komen? We gaan in gesprek met drie artiesten die werken aan alternatieve toekomsten, zowel muzikaal als niet-muzikaal. De lezing wordt gevolgd door twee korte livesets van de artiesten.

Panel: Camae Ayewa (Moor Mother), Flora Parkins & Alex Keegan (Hyperstition Duo)

Moderator: Surya Nuhamury

Publiek: alle leeftijden
Engels
Toegankelijk voor mensen met een zichtbeperking

Moor Mother

Camae Ayewa (Moor Mother) is een nationale en internationale reizende muzikant, dichter, beeldend kunstenaar en workshopbegeleider. Ze trad op bij tal van festivals, en in hogescholen, galerijen en musea over de hele wereld, waarbij ze het podium deelde met King Britt, Roscoe Mitchell, Claudia Rankine, Bell Hooks en anderen. Camae is een zanger in drie samenwerkende performance groepen: Irreversible Entanglements, MoorJewelry en 700bliss.

Website

Hyperstition Duo

Met een imponerende mix van gejaagde polyritmische drums en synth noise vind je Hyperstition Duo ergens tussen noise-rock en avant-garde elektronica. Hyperstition duo weten een unieke desoriënterende sfeer te creëren waarin de verwikkeling tussen mens en machine en centraal staat. Met ex-leden van Blood Sport.

Surya Nahamury

Surya Nahumury is creatief maker, trainer en een community builder. Surya is de initiatiefnemer van Speak Up, een safe space voor BIPOC met de focus op healing. Welke Sporen Horen We is het programma dat zij als Co-founder heeft geproduceerd en ontwikkeld samen met Nyanga Weder om meer bewustwording te creëren over de invloed van het koloniale verleden dat doorwerkt in ‘urban music’. Als trainer begeleid zij kinderen en jongeren uit Amsterdam-Zuidoost op gebied van didactische-, sociale-, en emotionele vaardigheden. 

Surya heeft de bachelor Culturele Antropologie & ontwikkelingssociologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en volgt nu de Master Creative Producer aan DAS ARTS. Met haar open mindset, uitgesproken en genuanceerde mening strijd zij tegen onrecht voor een wereld vrij van koloniale, patriarchale normen.