Home/Noam Youngrak Son

Noam Youngrak Son

Money in Vivo

(Nederland, 2020)
Film, Nederlandse première

Duur: 35 min.
Locatie: virtuele omgeving en live online filmvertoning

Noam Youngrak Son - Money in vivo

Wat als goederen en diensten kunnen worden gekocht met een virus? Money in Vivo vindt plaats in de fictieve wereld na COVID-19, waarin virussen als betaalmiddel fungeren. In dit economische systeem worden betalingen gedaan door de uitwisseling van virussen via virusklieren, een orgaan dat is geëvolueerd om deze nieuwe biovaluta op te slaan en te delen. Een virus is een levende vorm van kapitaal. Noam Youngrak Son nodigde vier fictieve gasten uit verschillende sociale contexten uit voor een speculatieve talkshow. Ze delen hun verschillende ervaringen en vertellen hoe ze zijn omgegaan met de ongelijkheid die uit de viruseconomie is voortgekomen.

Money in Vivo is als korte film te zien in de virtuele omgeving, én is een live online performance mét een Q+A met Noam op 30 oktober.

Publiek: alle leeftijden
Engels

De video is sterk gebaseerd op een mondeling gesprek, maar het kan best moeilijk zijn om dit werk zonder beelden te interpreteren, omdat er enkele onduidelijkheden in de stemmen zijn. Aan de andere kant beslaan ondertitels het hele gesprek, waardoor het mogelijk is om te begrijpen zonder te horen.