Over
(IM)POSSIBLE BODIES
(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve virtuele expo experience over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie. Een digitale ontdekkingsreis langs augmented realities met (ro)bots, 3D kunstwerken en virtuele avatars die elkaar ontmoeten in een alomvattende, gedeelde zintuiglijke online-ervaring. Bezoekers betreden het online festival via de laptop en een app, wekken kunstwerken tot leven, en zijn er zelfs onderdeel van.
Ga naar impossiblebodies-experience.nl!
Samen met meer dan 30 deelnemende designers, hackers en kunstenaars wil (IM)POSSIBLE BODIES onderzoek doen naar de vraag: Wat voor cyborgs willen we wórden? Want cyborgs zijn we allang! Implantaten in en verbeteringen aan ons lichaam zijn het nieuwe normaal. En we zijn eigenlijk al versmolten met onze mobiele telefoons.
Als bezoeker van (IM)POSSIBLE BODIES krijg jij de kans om actief de huid te kruipen van een cyborg en te reflecteren op wat het eigenlijk betekent om cyborg te zijn. Besef je je dat je allang een cyborg bent? Gaan we perfectie propageren als nieuwe koopwaar? Wat is eigenlijk een ‘normaal’ lichaam? Is een standaard wenselijk en wat zijn de alternatieven? Helpen algoritmes en kunstmatige intelligentie of lopen diversiteit en inclusie opnieuw gevaar? Hoe kunnen we imperfectie accepteren als kenmerk van menszijn?
Vind jezelf en de ander opnieuw uit tijdens deze (fysieke en online) expo experience, en bedenk wat je lichaam betekent en gaat betekenen in de nabije toekomst.
(IM)POSSIBLE BODIES is een vervolg op ROBOT LOVE – ook uit de koker van Stichting Niet Normaal INT – dat in 2018 tijdens Dutch Design Week in Eindhoven een groot succes werd.
Stichting Niet Normaal INT
Het doel van Stichting Niet Normaal INT: het ontwikkelen van ervarings-tentoonstellingen op het grensvlak van design, kunst en technologie, met de ambitie maatschappelijke discussies op gang te brengen, publieksgroepen te mengen, en bij te dragen aan een leefbare wereld.
Directeur Ine Gevers organiseerde eerder Ik + de Ander. Art and the Human Condition en bijbehorend boek Voorbij Ethiek en Esthetiek, Niet Normaal · Difference on Display, 2009-2010; Ja Natuurlijk · How art saves the World, 2013; Hacking Habitat · Art of Control, 2016 en ROBOT LOVE, 2018. www.nietnormaal.nl
Future of Work
In 2020 is de stichting Future of Work (FOW) opgericht als dochterorganisatie van Stichting Niet Normaal INT en SPARK Maker Zone. FOW koppelt toepassingen op het gebied van robotisering en AI aan de toekomst van werk. Elk jaar realiseert FOW een festival in de laatste week van oktober in ’s-Hertogenbosch. Beoogde festivals bevinden zich op het grensvlak van design, kunst, muziek en technologie. www.fow.nu