Home/Doris Uhlich

Doris Uhlich

Every Body Electric

(Oostenrijk, 2018)
Film, Nederlandse première

Locatie: virtuele omgeving

Doris Uhlich - Every Body Electric

Doris Uhlich werkt regelmatig samen met mensen met een lichamelijke beperking – voorlopers van het eerste uur als het over cyborgs gaat – en creëert individuele en collectieve dansvormen die drijven op energie. Elk lichaam heeft zo haar/zijn/hun manieren om dynamiek en vleselijk genot te articuleren. Bewegingen zelf zorgen ervoor dat het lichaam wordt opgeladen, ze worden een soort endogene brandstof. Every Body Electric is een simpele, maar radicale uitnodiging om via dans mogelijkheden te verkennen, ze zichtbaar te maken en diep in een archeologie van energie te duiken. Welke andere mogelijkheden openen zich wanneer machines – bijvoorbeeld rolstoelen, prothesen en krukken – worden beschouwd en opgevoerd als verlengstukken van het lichaam?

Doris werd door het tijdschrift tanz in 2018 en 2019 uitgeroepen tot ‘Choreograaf van het Jaar’ en ontving een Audience Award voor Every Body Electric op Our Stage Festival in Dresden 2019, ze presenteerde Every Body Electric op de biënnale van Venetië en Sao Paulo 2019.

Doris Uhlich is ook onderdeel van het panelgesprek Every Body Electric op 25 oktober van 17.30 en 18.30.

Publiek: volwassenen


Credits

Choreografie: Doris Uhlich
Dramaturgie: Elisabeth Schack
Optreden: Erwin Aljukic, Yanel Barbeito Delgado, Adil Embaby, Sandra Mader, Karin Ofenbeck, Thomas Richter, Vera Rosner-Nógel, Katharina Zabransky
Mede geproduceerd door Tanzquartier Wien, Schauspiel Leipzig & insert (Theaterverein)