Home/Hannes Wiedemann

Hannes Wiedemann

Wetware Projects: Grinders

(Duitsland, 2015-2019)
Foto-installatie

Locatie: virtuele omgeving

Hannes Wiedemann - Wetware Projects Grinders

In kleine plattelandsgemeenten in de Verenigde Staten werken techno-anarchisten aan de versmelting van mens en machine. Deze ‘Grinders’ ontwikkelen apparaten en gadgets om in hun eigen lichaam te implanteren en worden zo proefkonijnen van een beoogde transhumane toekomst. Hun risicovolle experimenten en hun sterke geloof in het emancipatorische potentieel van de technologie dagen wetenschap, geneeskunde en ethiek evenredig uit. Hannes Wiedemann volgde deze Amerikaanse cyborggemeenschap tussen 2015 en 2019. Zijn serie, die ge├»mproviseerde arrangementen en close-up operaties verbeeldt, biedt een tegenvoorstel voor de gestroomlijnde visuele iconografie die gewoonlijk onderwerpen als ‘verbetering’ en ‘toekomst’ omringt.

Voor (IM)POSSIBLE BODIES maakt hij een speciale selectie momenten uit deze fascinerende wereld, die te zien zijn in onze virtuele omgeving.

Hannes Wiedemann is een fotograaf die de voortdurende samensmelting van technologie het menselijk lichaam en de biologie in het algemeen documenteert.

Publiek: volwassenen
Auditieve beperking