Home/Marsha Wichers

Marsha Wichers

Project Face Design

(Nederland, 2019)
Augmented Reality installatie

Locaties: Huis73 en virtuele omgeving Augmented Reality app (onderdeel AR city tour)

Marsha Wichers - Project Face Design

Project Face Design is een ontwerpend onderzoek van Marsha Wichers naar het effect van gezichtsverbetering op de menselijke conditie. Naast haar werk als cosmetisch arts heeft Marsha ook een opleiding in beeldende kunst en vormgeving. Ze combineert haar kennis van medisch technische mogelijkheden met een ‘out of the box’ ontwerpbenadering: het gebruik van haar eigen gezicht als uitgangspunt voor het visualiseren van verschillende ontwerpmogelijkheden en de onverwachte resultaten van deze proeven.

Zo laat zij in een videowerk zien wat het effect van een full face Botox behandeling is op de non-verbale communicatie door gebruik te maken van Artificial Intelligence die emoties kan lezen. Ze gebruikt 3D simulaties om de grenzen op te zoeken van het natuurlijke versus het onnatuurlijke in het menselijk uiterlijk na cosmetische ingrepen. De vraag is: hoe ver moet je gaan voordat iemand in de Uncanny valley belandt? Met haar onderzoek wil ze de discussie op gang brengen hoe ver we als mensen moeten gaan met het aanpassen van onze lichamen. Willen we cyborgs worden? Of moeten we onze imperfecties misschien wat meer accepteren en waarderen?

Bezoek dit werk in Huis73 om Project Face Design te ervaren, of bekijk het in onze virtuele omgeving via de Augmented Reality app.

Publiek: Alle leeftijden
Toegankelijk voor mensen met een auditieve beperking.