Home/Saint Machine

Saint Machine

I, Human

(Roemenië, 2019)
Mixed media film

Locatie: virtuele omgeving

I, HUMAN gebruikt de menselijke emotionele cohesie, bemiddeld door de technologie, om de voedingsomstandigheden van eencellige organismen te beïnvloeden. Een circuit van onderling verbonden maskers huilt als wolven die vragen om gevoed te worden met emoties. Ze proberen het biologische systeem van de gebruikers te hacken door hun biometrische gegevens te verzamelen en hun individuele emotionele status en de mate van cohesie van de groep te analyseren. In andere tijden worden bezoekers uitgenodigd om hun persoonlijke context te overrulen en aandacht te schenken aan de emotionele status van anderen om zo een biofotonisch experiment emotioneel te synchroniseren en te controleren en te observeren. Bekijk de film in onze virtuele omgeving.

Publiek: alle leeftijden
Engels
Toegankelijk voor mensen met een auditieve beperking.


Credits

Transformative Radical Arts
Centre for Advanced Laser Technologies


Saint Machine & Sergiu Negulici

Incremental God

(Roemenië, 2020)
Virtuele omgeving

Locatie: virtuele omgeving

Incrementele God v0.2 is een zelforganiserende wereld waarvan de evolutie kan worden beïnvloed door er naar te kijken. Het online publiek wordt gevraagd om te communiceren met deze virtuele wereld door de browser toestemming te geven om hun camera te openen terwijl ze kijken. De gelaatstrekken van de kijkers worden vertaald naar emoties in real time en gebruikt om de virtuele wereld te creëren.

De samengevoegde emoties van de toeschouwers bepalen de groei of het verval van de digitale omgeving waar een andere toeschouwer woont: een virtuele vrouw, waarvan de interne organen fysiek verbonden zijn met de negatieve ruimte die haar lichaam omringt en die haar overleving bepaalt.

Incrementele God v 0.2 gaat over het definiëren van de grenzen van een systeem; de kijkers beïnvloeden de interne staat van het virtuele karakter door hun emotionele reacties tijdens het kijken.

Publiek: alle leeftijden
Engels
Toegankelijk voor mensen met een auditieve beperking.


Credits

Auteurs: SAINT MACHINE + SERGIU NEGULICI
Samenwerking: Micleuşanu Mitoş, Razvan Vasilache, Alexandru-Florin Vartic, Sorin Olexiuc
Videobewerking: Black Horse Mansion