Opening (IM)POSSIBLE BODIES

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Opening (IM)POSSIBLE BODIES

(IM)POSSIBLE BODIES brengt een dynamische openingsceremonie online vanuit je huis! Niet Normaal INT oprichter en directeur Ine Gevers voert het openingswoord en reflecteert op het doel en de onderwerpen van het festival: wat betekent het om cyborgs te zijn en wat voor cyborgs willen we in de toekomst worden? Daarnaast hebben we optredens en discussies van de eerste officieel erkende cyborgs Neil Harbisson en Moon Ribas, een AR hologram performance van Redo Ait Chitt, welkomstwoorden van wethouder Mike van der Geld en een speciale filmvertoning door de Britse kunstenaar Reeps100. Mis deze leerzame en vermakelijke avond niet als start van je ontdekkingstocht naar de versmelting van mens en machine!

KLIK HIER OM DE OPENING BIJ TE WONEN!


Line-up

Ine Gevers welcome speech
Mike van der Geld welcome
Redo Ait Chitt hologram performance
Neil Harbisson + Moon Ribas talk
Reeps100 film screening
CYBORG ART ‘Een verlengstuk van de zintuigen’

Deze lezing biedt de gelegenheid om meer te weten te komen over de projecten van cyborgkunstenaars Neil Harbisson en Moon Ribas,. Leer meer over hun filosofie als en het proces dat hen ertoe aanzette om samen de Cyborg Foundation op te richten. Neil en Moon zullen ook andere onderwerpen aankaarten, zoals de band tussen onze soort en technologie, de uitbreiding van de menselijke zintuigen door cybernetica en Cyborg Art – een kunstbeweging waar kunstenaars zich uitdrukken met nieuwe zintuigen gecreĆ«erd door de unie tussen cybernetica en hun organisme.


Reeps100 film screening

Harry Yeff (AKA Reeps100) begon te concurreren met A.I. als toernooischaker, maar nu kan machine learning worden gebruikt om tegenstanders, medewerkers en mentoren te genereren in vele vormen. Harry Yeff beschrijft hoe zowel het bevechten als het samenwerken met A.I. zijn praktijk heeft ontwikkeld en leidt ons door zijn kunst- en technologieportfolio van interactieve installatie, creatief gebruik van machine learning en vocale prestaties.