XOIR / Colin Self

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

XOIR / Colin Self

Terwijl de mogelijkheden van groepszang en collectief samenzijn drastisch zijn verminderd als gevolg van onze wereldwijde pandemie wordt de politiek van de vergadering steeds belangrijker om te onderzoeken. Voor Future Shock zal XOIR zijn eerste digitale sessie organiseren om nieuwe strategieën te verkennen voor het omgaan met muzikale collectiviteit. Hoe kunnen we samen over grote afstanden autonoom zijn en digitale platforms misbruiken om collectieve verbeelding te stimuleren? Te beginnen met Pauline Oliveros ‘Tuning Meditation’, en via de persoonlijke ruimte van elke deelnemer, zal deze XOIR-sessie een tijdelijke, digitale plek creëren voor het maken en verkennen van een gezamenlijke geluidspraktijk.


XOIR is een zangworkshop gericht op alternatieve vormen van groepszang onder leiding van Colin Self. XOIR staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van hun stem als een hulpmiddel om te leren of in het creëren van een nieuwe relatie met zingen en luisteren.


Colin Self

Colin Self is een kunstenaar, componist en choreograaf gevestigd in Berlijn. Hij creëert muziek, performance en omgevingen om het bewustzijn te vergroten, binaire stelsels te ontmantelen en te spelen met de grenzen van perceptie en communicatie. Self werkt met gemeenschappen in verschillende disciplines en praktijken, waarbij stemmen, lichamen en computers worden gebruikt als hulpmiddelen om te communiceren met biologische en technologische software.

Website


Luister / bekijk

Bandcamp Colin Self