Uit de kast komen als Cyborg

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Uit de kast komen als Cyborg: Implicaties voor onze Autonomie

Een conversatie met (IM)POSSIBLE BODIES in samenwerking met Den Bosch Data Week


Sluit je aan bij (IM)POSSIBLE BODIES en de oprichters van Cyborg Arts om meer te weten te komen over hun praktijk als cyborg kunstenaars en het proces dat hen ertoe aanzette de Cyborg Foundation op te richten. Samen onderzoeken ze mogelijke implicaties van de versmelting tussen mens en machine, de uitbreiding van menselijke zintuigen door middel van cybernetica, en de ethische dilemma’s die inherent zijn aan het samenvoegen van organische lichamen en technologie. Deel je onderbuikgevoel en slepende vragen over data-ethiek, kunstmatige intelligentie en wat het betekent om mens te zijn.

Meld je hier aan.


Met:

David Ernst
Ine Gevers

David Ernst

David Ernst (1972) is cultureel programmamaker bij het Studium Generale van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij organiseert daar programma’s (lezingen, concerten, interviews) ter verbreding van de academische vorming. Hij heeft zijn doctoraal in de Communicatiewetenschap (Universiteit Nijmegen), met als specialisatie politieke Amerikaanse Hip Hop als verzet tegen het machtssysteem, en is naast zijn werk freelance interviewer en freelance quiz-maker/vormgever/presentator.


Ine Gevers

Directeur Stichting Niet Normaal INT, Curator en Director of (IM)POSSIBLE BODIES

Ine Gevers, een van de meest radicale curatoren van Nederland, is de oprichter en directeur van Stichting Niet Normaal INT, die grootschalige driejaarlijkse kunstexposities ontwikkelt over urgente maatschappelijke kwesties. Zij is verantwoordelijk voor zowel de visie als het langetermijnbeleid van de stichting. Gevers is het boegbeeld van de organisatie Niet Normaal INT en doet internationaal onderzoek naar relevante kunst, kunstenaars en auteurs. Ook vertegenwoordigt zij de stichting op biënnales, congressen en kunstevenementen in binnen- en buitenland. Als Artistiek Directeur ontwikkelt ze tentoonstellingen, bewaakt ze de artistieke kwaliteit en heeft ze oog voor zowel communicatieve als educatieve aspecten. Zij stuurt zowel curatoren als het team aan en deelt de verantwoordelijkheid voor de stichting met de algemeen directeur.