Gabber Modus Operandi

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Gabber Modus Operandi

Gabber Modus Operandi gebruiken samples en laten zich inspireren door gabber, footwork, noise, grindcore en unieke Indonesische klanken zoals jathilan (een trancedans waarin een dierlijke geest het lichaam bezit), dangdut koplo, funkfot (populaire muziek) en op Gamelan gebaseerde folk om te komen tot iets dat volledig ‘nieuw’ klinkt.


In dit programmaonderdeel bespreken we de rol van identiteit, experiment en traditie in het werk en de artistieke praktijk van Gabber Modus Operandi. Wat kunnen we van hen leren en hoe kunnen we hun gedachtegang gebruiken als we aan onze eigen, individuele toekomst denken?

Dit gesprek wordt vooraf opgenomen vanwege tijdzone verschillen.

Panel: Kasimyn & Ican Harem (Gabber Modus Operandi)

Moderator: Tristan Deschamps


Gabber Modus Operandi

Gabber Modus Operandi is een Indonesisch duo dat gehybridiseerde en explosieve dansmuziek maakt door moderne rave te combineren met traditionele Javaanse dans en internethumor.

Website


Tristan Deschamps

Tristan Deschamps (geb. 1992, Bruay) is een onafhankelijke curator en schrijver gevestigd in Berlijn. Tristan studeerde aan de Universiteit Maastricht, waar hij in 2015 zijn MA in Arts and Heritage afrondde. Hij is mede-oprichter van de projectruimte + DEDE, opgericht in 2018 in Berlijn. Hij heeft aan verschillende internationale tentoonstellingen gewerkt met diverse galerijen en projectruimtes, waaronder PS120, S.A.C. Bangkok, NgBK, Kunstraum Kreuzberg / Bethanien en NON Berlin.

Website