Every Body Electric

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Paneldiscussie over The Power of Dance

Wat kunnen we leren als we de rollen omdraaien vanuit een validistisch perspectief – mensen met ‘handicaps’ als een minderheid zien, terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn – om veerkracht, voordelen en capaciteiten te vieren in een wereld waar niet-gehandicapt zijn niet de norm is? Hoe kan de samenleving met deze verschuiving zich ontwikkelen naarmate meer en meer mensen toetreden tot deze groep? Hoe kunnen we barrières doorbreken die zijn gecreëerd door een onderliggende capabele apartheid? Zien hoe iedereen elektrisch wordt is diep ontroerend; dans verbindt, muziek tilt je op, het leert lessen die we in ons lichaam coderen, waarbij onze onderlinge afhankelijkheid van elkaar, van andere soorten en  van technologie wordt benadrukt. Ontdek waarom inclusie belangrijk is voor iedereen, en hoe dans als kunstvorm bij uitstek geschikt is om het gesprek te bevorderen.


Met

Doris Uhlich
Redo Ait Chitt
Luca ‘Lazylegz’ Patuelli
Joop Oonk

Moderator: Ine Gevers


Doris Uhlich

Doris Uhlich is een Oostenrijke choreograaf, en werd door het tijdschrift tanz in 2018 en 2019 uitgeroepen tot ‘Choreograaf van het Jaar’ en ontving een Audience Award voor Every Body Electric op Our Stage Festival in Dresden 2019, ze presenteerde Every Body Electric op de biënnale van Venetië en Sao Paulo 2019.


Redouan Ait Chitt

Zonder enige medische verklaring werd Redouan Ait Chitt (Redo) geboren met verschillende fysieke misvormingen. Ondanks deze complicaties heeft hij nooit toegelaten dat zijn situatie zijn leven negatief beïnvloedde. Met vallen en opstaan en met vallen en opstaan ontdekte hij zijn ware passie: dans. Redo nam deel aan nationale en internationale breakdance wedstrijden en is hij een begrip geworden binnen de dansgemeenschap. Hij sloot zich aan bij de internationale breakdancecrew ILL-Abilities, een all-star team van enkele van ’s werelds beste dansers met verschillende mogelijkheden. Samen maakten ze verschillende theaterdansproducties, wat leidde tot een Olivier Award nominatie voor ‘Outstanding Achievement in Dance’. Naast de voorstellingen maakt ILL-Abilities gebruik van motiverende entertainmentprogramma’s en geïntegreerde workshops om het publiek te helpen bij het ontdekken van tools, een mindset en een stem die hen in staat stelt om te evolueren en positieve eigenwaarde en onbegrensde mogelijkheden te ontwikkelen.


Luca ‘Lazylegz’ Patuelli

‘Pas je aan, blijf positief en leer dingen op je eigen manier te doen.’ Luca ‘Lazylegz’ Patuelli heeft zijn hele leven volgens dit motto geleefd. Geboren met Arthrogryposis, een neuromusculaire aandoening die de botten en gewrichten van het lichaam aantast, leerde Luca op jonge leeftijd over de kracht van een positieve aanpassing aan elke situatie. Op 15-jarige leeftijd maakte hij kennis met breakdancen (Bboying / Bgirling) en voelde zich meteen aangetrokken tot de muziek, de cultuur en natuurlijk de uitdagende bewegingen. Hij begon een unieke stijl te creëren en profiteerde van de kracht van zijn bovenlichaam, en door zijn krukken te gebruiken als verlengstukken van zijn armen, werd Bboy Lazylegz geboren! In de afgelopen 13 jaar heeft Lazylegz zijn carrière als professionele danser ontwikkeld door deel te nemen aan en op te treden in een breed scala aan internationale dansevenementen. Door zijn passie voor dans te combineren met zijn kennis van het betrekken van de massa, is hij een groot voorstander van inclusie en integratie geworden, omdat hij ernaar streeft mensen van alle niveaus samen te brengen door de kracht van dans. Hij creëerde ILL-Abilities, een internationale Bboy-crew bestaande uit enkele van ’s werelds beste anders-vaardige dansers.


Joop Oonk

Joop Oonk is kunstenaar en choreograaf (1989). Dit jaar kreeg ze het AFK-ontwikkelingsfonds voor haar project City on Wheels, dat gaat over de rolstoel in de openbare ruimte. Het ontwerp van de locatie en de locatie zelf spelen een belangrijke rol in het onderzoek. Oonk is tevens artistiek directeur en oprichter van Stichting Misiconi, waarvoor ze veel werk maakte en een boek schreef: Unload to Upload. Ze werkt met Europese dansgezelschappen en organisaties zoals Holland Dance Festival, Northern Ballet, Stopgap Dance Company, Indepen-dance, D-CAF, KIADA festival, Platform-K, Holland Dance, Codarts, Theater Babel, Spoffin festival.